En viktig helg där åtskilliga frågor besvarades. På damsidan vann Exiles 66 – 0 i Uppsala och vinner norra gruppen med Enköping som tvåa. Ett mycket bättre resultat för Exiles än vad Enköping presterade för ett par veckor sedan. Södra gruppen såg Vänersborg få 5 poäng för säsongens första w.o. mot Smålands damer. Skåne fick däremot kämpa frenetiskt för att slå Göteborg 44 – 41 i en match där Göteborg hade en mikroskopisk chans att gå till slutspelet. Det blev inte så och nu i semi möter Exiles  Vänersborg och Skåne Ladies Enköping. Det kan vara rätt spännande match i september.

I Superallsvenskan avslutade Exiles åttande omgången med en resa till Spartacus. De skickade ett ganska starkt lag till ett Spartacus som verkade ställa upp med färre och färre av sina stjärnspelare. Men Spartacus skötte sig bra, inte minst försvarsspelet. Exiles missade många chanser medan Spartacus blev farliga med sitt passningsspel. 6 – 3 i försök, av vilka Exiles skänkte bort minst ett. Wertti outstanding i dag, både framåt och bakåt, brodern Joonas  hade också en bra dag, medan Theo satsade hårt på klunganfall. Exiles leder nu med 17 poäng efter 8 omgångar. En seger till mot Enköping nästa vecka och SM är avgjort.

Till sist Allsvenskan: i norr var Exiles B redan segrare och Hammarby var tippade som segrare mot Uppsala. Då behövdes en seger för Erikslung mot Exiles om de skulle gå till slutspelet. Exiles var något svagare än förra veckan, de gjorde många enkla fel och Erikslund var mycket mer på hugget. De ledde från start och var värda en plats i semi, även om Exiles hotade i andra halvlek. Således Exiles etta, Erikslund tvåa.

I Syd var bilden komplicerad. Man räknade med att Lugi skulle slå Vänersborg och sluta på 20 poäng. Om Göteborg skulle slå Malmö skulle de sluta på över 20 poäng som etta, medan Malmö kunde få 19 och komma trea. Men Malmö hade tydligen också gjort sina beräkningar; de slog Göteborg lätt och utfallet blev Malmö etta, Lugi tvåa. Semifinalerna  blir således Exiles Lugi och Malmö Erikslund, även här två spännande dubbelmatcher som drar igång  redan nästa vecka.