Serien består av 2 matcher varje omgång. Varje lag spelar fyra matcher mot de övriga.  12 matcher vardera, rak serie. Det är tänkt att den som kommer sist får spela mot segraren i Allsvenskan för att avgöra upp- och nedflyttning.  Efter sex omgångar, halvvägs, var poängen följande: Exiles 30, Spartacus 21, Enköping 12, Pingvin 0. Exiles hade 6 x 5 poängare och vinner med stor säkerhet SM för 20:e gången och tangerar Enköpings rekordantal, med stora flertalet från 70- och 80-talen. Om Enköping slår Spartacus har de fortfarande en liten chans att gå om dem och ta silvret. Annars flyttar Spartacus upp ett pinnhål och kommer tvåa. I helgen tog Enköping emot Spartacus och Exiles Pingvin. Spartacus åkte upp med 15 man, en blev skadad tidigt och de spelade resten av matchen med 14 man. Enköping ställde upp med fullt lag, liksom tidigare med många unga spelare. De tongivande spelarna från båda lagen, Robin Fransson och Jonaton Hector, valde att spela för ett samlingslag på Scandinavian Sevens i Köpenhamn (var det någon som nämnde begreppet ”klubblojalitet”?).

Matchen visades tyvärr inte och jag kan bara utgå ifrån skriftlig dokumentat                           ion. Matchen var jämn i andra halvlek, tills Spartacus fick ett gult kort. Under perioden då Enköpings 15 spelade mot 13 gjorde de två försök, vilket gav en betryggande ledning. Sedan var det Enköpings tur att få ett gult kort. Då blev det 14 mot 14 och nu var det Spartacus tur att göra ett par försök, vilket gav till sist en knapp seger 34 – 31 till hemmalaget. Oroväckande att Spartacus endast kunde få ihop 15 man till en viktig match.

Pingvin åkte upp till Stockholm med 18 man inkl. ett beviljat lån från Kalmar. Tre spelare fick bytas ut under matchen och då en fjärde fick en skada mot slutet fick de avsluta matchen med 14 man. Pingvin gjorde dock som helhet en mycket bättre match än tidigare under säsongen. De försvarade sig bra under upprepade Exiles anfall i första halvlek och mot slutet kunde de också gå till anfall. 10 – 3 till Exiles i halvtid. Andra halvlek såg Exiles dominera i klungorna och nya ständiga anfall gav till sist ytterligare fyra 5-poängare. De ledde 30 – 3, då en kvart återstod, men Pingvin fortsatte att sticka upp ibland. Från ett sådant anfall kunde  sprintern Liam Palin runda fullbacken och lägga bollen under stolparna. Han gjorde detsamma några minuter senare och Haydon Turner fick avsluta. Liam hade också en bra match i försvar där han med två långa rusher över spelplanen räddade två givna försök. Plötsligt stod det 30 – 17, men Exiles kunde samla sig. Joe Hargan sprang 95 meter rakt igenom Skånelaget och fastställde slutresultatet till 37 – 17.

Pingvins försvar var som sagt mycket starkare än tidigare, men det skall också sägas att Exiles backar var något B-betonade, dessutom utan en given sparkare. Klungan var stark och körde över Pingvin i andra halvlek när Anthony Rafael kom in på plan, men inkasten var dåliga ch Oscar Larsson fick härja fritt. Hur som helst, man ställer upp med det man har. Det var positivt att se Pingvins insats och det skall bli spännande att se hur de klarar sig nästa helg när det blir Enköpings tur att göra den långa resan till Trelleborg. Exiles åker veckan därpå till Spartacus i syfte att i princip avgöra SM.